Arkeoloji
Bilgisayar
Bilim
Bitkiler
Biyografi
Biyoloji
Coğrafya
Din
Edebiyat
Ekonomi
Elektronik
Felsefe
Fizik
Genel
Hayvanlar
Hukuk
internet
İslam Ansiklopedisi
Jeoloji
Kimya
Matematik
Müzik
Programlama
Rehberlik
Resim
Rüya Tabirleri
Sağlık
Sinema
Siyaset
Sosyoloji
Spor
Şifalı Bitkiler
Tarih
Teknoloji
Tıp
Tiyatro
Uzay
Yerler
Ziraat
vuhuv.com |
ArkeolojiArkeolog KimdirArkeolog Kimdir
MESLEK TANIMI: İnsanın dünya üzerinde görülmesinden Ortaçağa kadar geçen süreç içinde insana ilişkin her türlü kalıntı ve buluntuyu , doğal çevre ile insan arasındaki ilişkileri , yüzey , sualtı araştırmaları ve kazılarla ortaya çıkaran , inceleyen , değerlendiren ve koruyan kişidir .
GÖREVLERİ:
* Eski çağlardan günümüze kalmış toprak veya su altındaki eserleri gün ışığına çıkarmak için kazılar yapar ,
* Kazılardan elde edilen eserleri temizler ,
* Parça eserlerin yapıştırılmasını ( konservasyon ) , bakım-onarım ve restorasyonunu yapar ,
* Eserlerin kaydını tutar , korunmasını sağlar ... Kategori : Arkeoloji | Genel | Etiket: arkeolog mesleği, arkeolog nedir, Arkeobotanik NedirArkeobotanik Nedir ?
Bitkisel ürünler , Önasya ‘da , her zaman yaşamsal bir rol oynamıştır; çoğunlukla yiyecek olarak karşımıza çıkarken , yakıt , inşaat malzemesi , ilaç gibi kimlikler de kazanmıştır . Endüstri öncesi toplumların en önemli ekonomik faaliyeti olan tarım , eski uygarlıkların araştırılmasında odak noktası olmalıdır . Geçmişteki bitkilerin araştırılması , halkın çoğunluğunu oluşturan köylülerin gündelik yaşamlarını aydınlatacağı için de önemlidir .
ARKEOLOGLAR , 1960′lara kadar kazıların amacının öncelikle , sanat tarihi araştırmaları ve yazılı kaynakların bulunması olduğuna inanıp , ... Kategori : Arkeoloji | Etiket: arkeobotanik nedir, arkeobotanik Tarihi Güzellikleri Koruma TeknikleriRESTORASYON TEKNİKLERİ
Restorasyon uygulamalarına geçmeden önce yapılan araştırmalar ve belgeleme çalışmaları ( yapının tarihi , estetik ve teknik yönden incelenmesi , rölövesinin hazırlanması ve bozulmalarının saptanması ) binanın ayrıntılı olarak tanınmasını sağlar . Ön araştırmalar sonunda elde edilen bilgiler hasar nedenlerini ortadan kaldıracak veya etkilerini azaltacak koruma tekniklerinin seçilerek uygulanmasına temel oluşturur . Onarımlarda geleneksel tekniklerin yanı sıra , çağdaş teknolojiden de yararlanılmaktadır .
Günümüzde anıtların korunmasındaki temel yaklaşım sürekli bakımlarının sağlanmasıdır . Birçok ülkede tarihi yapılar yıllık ve beş yıllık programlar çerçevesinde incelenir ... Kategori : Arkeoloji | Etiket: tarihi güzelikleri koruma, kazı teknikleri, yapı, eser, arkeolojik teknikler İskenderiyeİSKENDERİYE
Amatör dalgıçların yıllardır bildikleri , sık sık dalış yaptıkları bir bölgeydi . . . Limanın birkaç kilometre açığında ve sadece 8 metre derinlikte gördüklerine de bir isim takmışlardı: "Kaya Ormanı" . . . Binlerce dev granit taştan , sütun parçalarından , sfenks heykellerinden ve mini dikilitaşlardan söz ediyorlardı , ama kimse onları ciddiye almıyordu . Ta ki , 1962 yılında , içlerinde birkaç arkeologun da bulunduğu bir grup profesyonelin dalışına kadar . . . Onlar gözlerine inanamamışlardı; suyun dibinde ... Kategori : Arkeoloji | Etiket: iskenderiye, kleopatra, II. PTOLEME, büyük iskender, Fizikçi Ktesibios, Euclides (Öklid) Arkeoloji BilimiARKEOLOJİ BİLİMİ
Arkeoloji bir bilim dalı olarak , XIX . yüzyıldan beri kendi içinde tarihsel gelişim ve değişim geçirerek , diğer bilim dalları arasında yerini almıştır . Eski toplumların bütün yapıp etmeleri ( beslenme tarzları , ürettikleri ürünler , savaşları . . . ) maddi kalıntıları , maddi kalıntılara bağlı olarak ilişkileri . . . vb . arkeolojinin konusunu oluşturur . Bu yüzden arkeolojinin uğraştığı , ele aldığı bütün sorular ve sorunlara "arkeolojik metin" diyebiliriz .
O halde ... Kategori : Arkeoloji | Etiket: arkeoloji nedir, arkeoloji bilimi , arkeoloji NEDİR |