Arkeoloji
Bilgisayar
Bilim
Bitkiler
Biyografi
Biyoloji
Coğrafya
Din
Edebiyat
Ekonomi
Elektronik
Felsefe
Fizik
Genel
Hayvanlar
Hukuk
internet
İslam Ansiklopedisi
Jeoloji
Kimya
Matematik
Müzik
Programlama
Rehberlik
Resim
Rüya Tabirleri
Sağlık
Sinema
Siyaset
Sosyoloji
Spor
Şifalı Bitkiler
Tarih
Teknoloji
Tıp
Tiyatro
Uzay
Yerler
Ziraat
vuhuv.com |
MatematikEuler EULER
Gelmiş geçmiş en büyük ve en verimli matematikçilerden biridir . Zamanında yaşamış diğer parlak matematikçilerin etkisi ve babasının ona matematiği sevdirmesi ile günümüz modern matematiğine büyük katkılar sağlayan eserlerini bırakmıştır . Babası Paul Euler , Basel Üniversitesinde teoloji eğitimi görürken Johann Bernoulli ile birlikte Jacob Bernoulli'nin derslerine katılmıştır . Burada kendisine yetecek ve elementer düzeyde eğitimi verebilecekseviyede matematik eğitimi almıştır .
Leonhard'da Basel'de okula gitmiş fakat okulda gerekli matematik eğitimini alamayınca , babası tarafından yetiştirilmiştir . O matematik yazılarını kendi başına okuyabilmekte ve matematiğe olan ilgisi gün geçtikçe artmaktadır . 24 ... Kategori : Matematik | Bilim | Biyografi | Etiket: euler biyografi, euler kimdir, ünlü matematikçiler E SayısıE Sayısı ( Euler sayısı )
Euler sayısı olarak da bilinen e sayısı ; matematikte , mühendislikte vb . alanlarda kullanılan bir sabit sayıdır . Bu sayı aşkın bir sayıdır ve pi sayısı gibi irrasyoneldir .
Bu sayıya ilk değinen Napier olmuştur . Ancak e sayısı ile gerçek anlamda ilgilenen matematikçi Jakob Bernoulli dir . 1731 de Euler , bu sabit sayıya e sayısı ismini vermiştir .
e sayısının yaklaşık değeri 2 , 718281828459 . . . civarındadır .
Matematiksel ifadelerde çok karşılaşılması bakımından ... Kategori : Matematik | Etiket: e sayısı, euler sayısı PisagorPISAGOR ( Yaklaşık MÖ 580 - MÖ 500 )
Yunan filozofu . Doğum yeri olan Sis am Adasından MÖ 529'da Güney İtalya'ya Crotona'ya göç etti . Crotona bu yörenin zengin liman kentlerinden biriydi . Pisagor burada biraz kişisel çekicil iği kendinde varolduğunu id dia ettiği k ehanet gücü biraz da etrafında yarattığı gizemci havasıyla zengin ve soylu delikanlılardan üçyüz kadarını bir çatı altında topladı ve okul kurdu . Pisagor öğrencilerini iki bölüme ayırıyordu : Dinleyiciler ve matematikçiler . Okula dinleyicilik ile b aşlanıyor başarılı olunursa matematikçiliğe geçiliyordu . Pisagor öğretisi evrende herşeyin bir sayı ile ( özellikle tam sayı ) ... Kategori : Biyografi | Matematik | Etiket: pisagor kimdir, pisagor hayatı, ünlü matematikçiler Ali Kuşcu
ALİ KUŞCU
Türk-İslam Dünyası astronomi ve matematik alimleri arasında , ortaya koy-duğu eserleriyle haklı bir şöhrete sahip Ali Kuşçu , Osmanlı Türkleri'nde , astronominin önde gelen bilgini sayılır . "Batı ve Doğu Bilim dünyası onu 15 . yüzyılda yetişen müstesna bir alim olarak tanır . " Öyle ki; müsteşrik W . Barlhold , Ali Kuşcu'yu "On Beşinci Yüzyıl Batlamyos'u" olarak adlandırmıştır . Babası , Uluğ Bey'in kuşcu başısı ( doğancıbaşı ) idi . Kuşçu soyadı babasından gelmektedir . Asıl adı Ali Bin Muhammet'tir . Doğum yeri Mave-raünnehir bölgesi ... Kategori : Biyografi | Matematik | Etiket: ali kuşcu kimdir, ünlü matematikciler, ali kuşcunun hayatı, ali kuşcu biyografi ÇokgenlerÇOKGENLER
1 . Çokgen
Bir düzlemde birbirinden farklı ve herhangi üçü doğrusal olmayan A1 , A2 , A3 , gibi n tane ( n ³ 3 ) noktayı ikişer ikişer birleştiren doğru parçalarının oluşturduğu kapalı şekillere çokgen denir .
a . İçbükey ( konkav ) çokgenler: Bir çokgenin bazı kenar doğruları çokgeni kesiyorsa bu tür çokgenlere İçbükey çokgen denir .
b . Dışbükey ( konveks ) çokgenler: Kenar doğrularının hiçbiri , çokgeni kesmiyorsa bu çokgenlere denir . dışbükey çokgen
c . Çokgenlerin elemanları
A , B , C ... Kategori : Matematik | Etiket: çokgenler, düzgün çokgenler, çokgenlerde alan, dışbükey çokgenler, çokgen nedir Fibonacci Kimdir? Fibonacci Sayıları Ve Altın OranFİBONACCİ KİMDİR?
Orta çağın en büyük matematikçilerinden biri olarak kabul edilen Fibonacci İtalya'nın ünlü Pisa şehrinde doğmuştur . Çocukluğu babasının çalıştığı Cezayir'de geçmiştir . İlk matematik eğitimini Müslüman bilim adamlarından almış ve İslam aleminin kitaplarını incelemiş ve çalışmıştır . Avrupa'da Roma rakamları kullanılırken ve sıfır kavramı ortaalrda yokken Leonarda ... Kategori : Matematik | Biyografi | Etiket: fibonacci sayıları altın oran Fibonacci Sayıları Ve BiyografisiFibonacci Sayıları
Kimdir?
Adı orta çağın en büyük matematikçileri arasında geçen Fibonacci'nin hayatı ile ilgili pek fazla bilgi bulunmamaktadır . İtalya'nın Pisa şehrinde 1170'li yıllarda doğduğu sanılmakta , babasının işi nedeniyle Kuzey Afrika'ya ve Cezayir'e gitttiği ve burada Arap hocalardan matematik dersleri aldığı bilinmektedir . Hint-Arap sayılarını ( 1 , 2 , 3 . . . ) öğrenerek , bunları Avrupa'ya tanıtmıştır . Bu bakımdan Fibonacci , matematiği Araplardan alıp Avrupa'ya tanıtan kişi olarak anılır . ( 3 )
“Fibonacci sayıları” ve özellikle “Altın Oran” , matematikçilerin ... Kategori : Biyografi | Matematik | Etiket: fibonacci kimdir sayılar Fibonacci Sayıları Ve Bitkiler - Fibonacci Kimdir?FİBONACCİ KİMDİR?
Orta çağın en büyük matematikçilerinden biri olarak kabul edilen Fibonacci İtalya'nın ünlü Pisa şehrinde doğmuştur . Çocukluğu babasının çalıştığı Cezayir'de geçmiştir . İlk matematik eğitimini Müslüman bilim adamlarından almış ve İslam aleminin kitaplarını incelemiş ve çalışmıştır . Avrupa'da Roma rakamları kullanılırken ve sıfır kavramı ortaalrda yokken Leonarda Arap rakamlarını ve sıfırı öğrenmiştir .
1201 yılında "Liber Abacci" ( cebir kitabı manasına gelir ) adında bir matematik kitabı yazmıştır . Bu kitapla Avrupa'ya Arap rakamlarını ve bugün kullandığımız sayı sistemini tanıtmıştır . Bu kitapta , ilkokulda öğrendiğimiz temel matematik ( ... Kategori : Bitkiler | Biyoloji | Matematik | Etiket: fibonacci sayiları ve bitkiler fibonaci kimdir Fıbonaccı Sayıları - Fibonacci Sayilari
FIBONACCI SAYILARI
İtalyan matematikçi Fibonacci yazdığı matematik kitaplarından birinde tavşan çiftliği olan bir arkadaşıyla ilgili olduğunu iddia ettiği bir problem sorar . Bu probleme göre arkadaşının çiftliğindeki tavşanlar doğdukları ilk iki ay yavru yapmazlar . Üçüncü aydan itibaren her çift her ay bir çift yavru yapar . Buna göre Fibonacci' nin arkadaşı bir çift tavşanla başlarsa kaç ay sonra kaç çift tavşanı olur?
İlk ay yeni doğmuş bir çift tavşanımız olsun . Matematik problemlerinde ... Kategori : Matematik | Etiket: fibonacci sayilari altin oran altın oran sayı Pi SayısıRasgelelik Ve Pi Sayısı
Pinin Tarihçesi:
Hemen hemen tüm matematik kitaplarında , özellikle matematiği genelde bilime ilgi duyan kişilerin okuması için yazan kitaplarda , p ve onun özelliklerinden söz edilmeden geçilmemiştir . Archimedes'ten sonra p sayısı üzerinde çok çalışmalar yapılmıştır . Bunlardan ilki , p sayısının irrasyonel bir sayı olduğunun gösterilmesidir . Lindemann ( 1852-1939 ) , 1882 yılında p sayısının transandant ( aşkın ) bir sayı olduğunu göstermiştir .
p'yi hesaplamak için kullanılan en ilginç yollardan birini , 18 . yy'da Fransız doğa bilimci Buffon , İğne Probleminde kullanmıştır . ... Kategori : Matematik | Etiket: pi sayısı, pi sayısının tarihçesi |