Arkeoloji
Bilgisayar
Bilim
Bitkiler
Biyografi
Biyoloji
Coğrafya
Din
Edebiyat
Ekonomi
Elektronik
Felsefe
Fizik
Genel
Hayvanlar
Hukuk
internet
İslam Ansiklopedisi
Jeoloji
Kimya
Matematik
Müzik
Programlama
Rehberlik
Resim
Rüya Tabirleri
Sağlık
Sinema
Siyaset
Sosyoloji
Spor
Şifalı Bitkiler
Tarih
Teknoloji
Tıp
Tiyatro
Uzay
Yerler
Ziraat
vuhuv.com |
BilgisayarOrta Düzey Linux Komutları 3 Orta Düzey Linux Komutları3
4- Klavye Üzerinden Kesinti
Linux ( ve UNIX ) altında , klavyeden bazı tuş kombinasyonları yardımıyla çalışmakta olan
program kesintiye uğratılabilir .
Klavyeden kabuk komut satırına yazılan bir programın uzun sürmesi halinde , eğer daha
önceden komutun arkasına & işareti koyup arka planda çalışır halde bırakılmamışsa ,
klavyeden yapılan bir müdahele ile durdurulup arka planda çalışır hale getirilebilir . Örnek
vermek gerekirse , uzun sürmesi beklenen bir komutu klavyeden yazalım ve ardından Ctrl+Z
tuşlarına basalım:
linux:/etc/rc . d# find /usr -name "o*" -print
/usr/bin/od
/usr/lib/lilo/doc/other . fig
/usr/lib/lilo/doc/other . tex
/usr/man/man1/od . 1 . gz
[1]+ Stopped find /usr -name "o*" ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Orta Düzey Linux Komutları3 Orta Düzey Linux Komutları2
Orta Düzey Linux Komutları2
1 . 2- Boru ( pipe ) İşlemleri
Bazı durumlarda , bir komutun çıktısı diğer bir komuta yönlendirilebilir . Başka bir deyişle ,
komutun standart çıktısını bir dosyaya değil , bu çıktıyı işleyecek başka bir komuta
yönlendirmek istiyorsunuz . Bu amaçla UNIX altında ( yine DOS"ta olduğu gibi ) boru ( | )
karakteri kullanılır . Bu karakter , kendinden önce gelen komut veya komut serisinin çıktısını ,
kendinden sonra gelen komuta gönderir . Örne in bir dizinde yeralan tüm dosyaları yazıcıyğ a
aktarmak için ,
$ ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Orta Düzey Linux Komutları2 Orta Düzey Linux Komutları 1 Orta Düzey Linux Komutları1
1 . Yönlendirme
Kullanıcı , ekrana yazdı ı bir komutun neler yaptı ını en rahat ekilde komut tarafından ekranğ ğ ş a
yönlendirilen bilgilerden anlayabilir . Program , kullanıcıyı bilgilendirme amacıyla mümkün
olduğu kadar çok , fakat ortalığı fazla karıştırmamak için de mümkün olduğu kadar az bilgiyi
ekrana vermelidir .
1 . 1 Standart Girdi , Çıktı ve Hata
Linux"ta , programın ekrana yazılan bilgiyi iki sınıf altında toplayabiliriz . Birincisi , olağandışı
bir durumu bildiren standart hata , diğeri de her türlü verinin yazıldığı standart çıktı . Program
çalıştığı andan itibaren ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Orta Düzey Linux Komutları1 Özet Konsol Komutları
Özet Olarak Linux Konsol Komutları
Özet Linux Konsol Komutları
Belki ileride biraz linux tanıtımı yaparım; ne nasıldır , disk partitioning nasıl yapılır , dosya sistemi nasıl işler , windows ve linux beraber nasıl çalışır , hangi dağıtım , vb . gibi yazılar yazacak olursam bir giriş yazısı olması açısından bazı basit konsol komutlarını tanıtıyorum .
Yardım Alma
Çoğu komut yanına -h veya help yazıldığında küçük bir bilgi verir . Buna ek olarak linux'ta binlerce dokümanın bulunduğu manual sayfaları vardır . Yapmanız gereken tek şey man komutundan sonra bilgi almak istediğiniz komutun adını yazmak .
... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Özet Olarak Linux Konsol Komutları Linuxta Virüsler
Linux'ta Virüsler Neden Tehdit Degildir?
Bilgisayar virüsü kavramını eminim hepimiz bir şekilde duymuşuzdur . Windows kullanıcıları kimi zaman geri döndürülemeyecek şekilde verilerini , emeklerini ve asla geri gelmeyecek zamanlarını bilgisayar virüsleri nedeniyle kaybederler . Elden ele dolaşan disketler zamanımızda yerini internetin geniş bant trafiğine bırakmışlardır . Böylece bir solucan kıtalar arası yolculuğunu birkaç saniyede yapabilmektedir . Kimi zaman güvenli olduğunu sandığınız bir makinanın başka birileri tarafından kontrol edildiğine de şahit olmuş olabilirsiniz .
Bir windows kullanıcısının başına gelmiş veya gelme ihtimali yüksek bu olayları önce açıklayıp daha sonra işleyiş mekanizmalarına göz atalım . Daha sonra ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Linuxta Virüsler Neden Tehdit Degildir Pardus Kurulumu Pardus Nasıl Kurulur?
Pardus 2007 , 18 Aralık günü sunuculardan indirilmeye açılmasıyla birlikte Türkiye"nin internet bağlantısı yavaşladı , en güçlü sunuculara sahip olan TÜBİTAK"ın altyapısı bile yetersiz kaldı . . . Peki , nasıl kuruluyor bu Pardus? Geliştiricilerinden Koray Löker anlatıyor . . .
GNU/Linux ismi 20 yıla yakın zamandır dünyayı adım adım değiştiren , getirdiği yeni yaklaşımlarla bilgisayar kullanıcıları için birçok kavramı yaratan , dönüştüren ve geliştiren bir akıma ait . Yalnızca bir işletim sistemi tercihi değil , bilgisayarın gündelik yaşamdaki yeri ve yetenekleri konusunda da yeni ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Pardus Nasıl Kurulur? Pardus Virtualbox VirtualBox Kullanimi , ve VirtulBox İle Pardus'a XP Kurulumu .
Uzun bir baslik oldu idare edin : )
Öncelikle virtualbox nedir ne ise yarar sorularla ona deginelim .
Soru : VirtualBox Nedir?
Cevap: VirtualBox , InnoTek firması tarafından geliştirilen bir "sanal makine yazılımı"dır .
Soru: Sanal makine Nedirki?
Cevap: Bilgisayarınızda aynı anda birden fazla işletim sistemi çalıştırabilmenizi sağlayan programa sanal makine deniyor .
Soru: İyi de bunu zaten yapamıyor muyduk?
Cevap: Bilgisayarımızda aynı anda birden fazla işletim sistemi varken , açılışta hangisini başlatacağımızı belirleyebiliyorduk . Ama hayır , biz "aynı anda" çalıştırmaktan bahsediyoruz .
Soru: Nasıl ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: VirtualBox Kullanimi, ve VirtulBox İle Pardusa XP Kurulumu. Linux Kavramlar Linux dünyasında ne , nedir?
Linux dünyasında ne , nedir? Aşağıda Linux dünyasına ilk defa girenler için , çeşitli kavramların detaylı açıklamalarını bulabileceğiniz bir sözlük hazırladık . Bu sözlükte arayıp bulamadıklarınızı bize yazabilir , bir sonraki sürümde genişletilmesini sağlayabilirsiniz .
... Kategori : Bilgisayar | Etiket: KDE, GNU, GNOME, Çekirdek, Dağıtım, GIMP, Gelecek, PHP, HOWTO, Copyleft, LILO, KOffice, LKD, compile, Man, Linux Nedir? Linux Nedir ?
Linux
Bilgisayar insanlığın hizmetine sunulduğunda* bu elektronik makineyle insanın anlaşabileceği bir dile gerek duyuldu . Bu konuda farklı çözümler üretilirken* Microsoft® firması ticari yeteneği ve iyi zamanlaması sayesinde DOS işletim sistemiyle* kişisel bilgisayar pazarında ciddi bir atılım yaptı . Bilişim sektörünün hızlı gelişimiyle pazar payını önemli ölçüde genişleten Microsoft®* gerek DOS işletim sistemindeki yetersizlikler* gerekse pazardaki hızlı gelişimden pay almak için piyasaya sürülen* DOS "a göre pek çok avantaj ve üstünlükler taşımış olmalarına rağmen diğer işletim sistemlerinin gelişmesini engellemeyi başardı . Satın aldığınız her bilgisayarla birlikte işletim sistemi olarak mutlaka bir Microsoft® ürününü almak ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: Linux Nedir? Samba Kurulumu SAMBA Kurulumu
Linux Unix işletim sistemleri ile Windows işletim sistemleri arasındaki dosya alışverişini sağlayan SMB protokolünü SAMBA uygulaması ile tesis etmek mümkündür . Samba uygulaması yüklü olan bir linux işletim sisteminiz varsa ( ki çıkan son sürümlerinin hepsinde var ) windows işletim sistemiyle haberleşebilir , windowsta paylaştırılan printer ya da dosyalara erişebilirsiniz . Bu makalemde Samba yüklü bir RedHat Enterprise Linux ta Microsoft kullanıcıları için nasıl paylaşım açılır ve linux makinamız bir dosya sunucu olarak nasıl yapılandırılır bunu göreceksiniz .
Samba ile;
1 . PDC
2 . Linux kullanıcılarının windows üzerinden kendi dosyalarına erişimi
3 . Linux makinaya bağlı yazıcıya microsoft ... Kategori : Bilgisayar | Etiket: SAMBA Kurulumu |