Arkeoloji
Bilgisayar
Bilim
Bitkiler
Biyografi
Biyoloji
Coğrafya
Din
Edebiyat
Ekonomi
Elektronik
Felsefe
Fizik
Genel
Hayvanlar
Hukuk
internet
İslam Ansiklopedisi
Jeoloji
Kimya
Matematik
Müzik
Programlama
Rehberlik
Resim
Rüya Tabirleri
Sağlık
Sinema
Siyaset
Sosyoloji
Spor
Şifalı Bitkiler
Tarih
Teknoloji
Tıp
Tiyatro
Uzay
Yerler
Ziraat
vuhuv.com |
SağlıkYeni Doğan BebekBEBEĞİN AĞIRLIĞI
Her bebekte farklılık göstermekle birlikte ortalama bebek ağırlığı 3.4 kg.‘ dır. Erkek bebeklerin ağırlığı kız bebeklere göre biraz daha fazladır.
Ağır bebekler: 4.5 kg. Üzerinde doğum ağırlığı olan bebekler normalden ağır olarak kabul edilirler. Ama bilinenin aksine bu bebekler ekstra sağlıklı olarak kabul edilmezler. Şeker hastası olan annelerin bebekleri normalden daha ağır olabilirler.
Hafif bebekler: Eğer bebeğin doğum ağırlığı 2.5 kg dan daha az ise bu bebekler düşük doğum ağırlıklı bebekler olarak adlandırılırlar. Bu bebeklerin normal bebeklerden tek farkı daha sık beslenmeye ihtiyaçları olmasıdır. Eğer bebeğin ağırlığı 2.3 ile 2.5 kg. Arasında sağlıklı görünse ... Kategori : Genel | Sağlık | Etiket: yeni doğan bebek, bakımı, ağırlığı, sağlığı Gebelikte EgzersizEgzersizin oluşturacağı faydalar şu şekilde özetlenebilir: Kan dolaşımını ve iştahı düzenler, yiyeceklerin iyi sindirilmesini, zararlı maddelerin atılmasını, bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar, daha dinlendirici bir uyku oluşturur ve zihnen rahatlama sağlar.
Bir gebenin yapabileceği en kolay ve en yararlı egzersiz yürüyüştür. Rahat giysiler giyerek, günde 30 dakikanızı yürüyüşe ayırınız (yaklaşık 3-3.5 km).Bu kadarına zaman ayıramıyorsanız bile, en azından günaşırı 20 dakika yürüyünüz. Eğer ev işleri veya başka nedenlerle çok yorgunsanız, o gün yürüyüş yapmayabilirsiniz. Yürüyüş için günün sıcak saatlerini tercih etmeyin ve yorulursanız kısa molalarla dinlenin.
Yaz aylarında imkanınız elveriyorsa, yüzme en güzel egzersizdir. Ama kramplara karşı hazırlıklı olun, derin yerlerde yüzmeyin ve ... Kategori : Sağlık | Etiket: egzersiz, gebelik, hamilelik, hafif, spor, hareket, gebelikte hafif spor yapmak Lösemi (Kan Kanseri)( Öncelikle bilinmelidirki Tıbbın ümit yok dediği kanserler bile iyileşebilmektedir. Kanseri yenmenin en büyük silahı ise moraldir. Moral ise en çok iman ile güçlenir. )
Halk arasında kan kanseri denilir. Kandaki alyuvarların aşırı derecede çoğalması sonucu meydana gelir. Kan yapıcı dokuları etkileyen ve kandaki akyuvarların aşırı derecede artmasına neden olan kötü huylu hastalık.
Akut lösemilerin ilk belirtileri kansızlık, ateş, kanama ve lenf düğümlerinde şişmedir. Hastaların çoğunda tam iyileşme sağlanarak, kandaki kötü huylu, hücrelerin tümü yok edilebilir; vakaların yarıdan çoğunda hastalık beş yıl boyunca yeniden ortaya çıkmaz. Buna karşın öbür lösemi türlerinde tedavi genellikle olumlu sonuç vermez. Kronik lenfositik lösemi öncelikle yaşlılarda görülür ve ... Kategori : Sağlık | Etiket: lösemi, kan kanseri, ilik Baş Ağrısı (Başım Ağrıyor)Baş ağrısı çok çeşitli hastalıklarla birlikte ortaya çıkabilen bir belirtidir. Genellikle basit rahatsızlıkların, ama bazen de ağır hastalıkların belirtisidir ve bu nedenle küçümsenmemelidir. Baş ağrısının nedenlerinin aydınlatılması çok önemlidir.
Tıbbi uygulamada baş ağrısının birbiriyle ilişkili üç ana biçiminden söz edilir: Bütün başın içinde tam bir ağrının görüldüğü olgular, yüzeysel nitelikte ağrının bir duyu siniri boyunca yayıldığı olgular ve başın genellikle bir yanında migren tipi ağrının görüldüğü olgular. Migrende ruhsal ve görsel bozukluklarla bulantı ve kusma gibi genel belirtiler birlikte görülür. Baş ağrıları bir başka ölçüte göre de iki grupta toplanır. Birinci grupta tanısı yalnız hastadan alınan öyküye dayanan migren ve gerilim tipi ... Kategori : Sağlık | Etiket: baş,ağrı,baş ağrısı,migren,başım ağrıyor Spor Yapmanın Sağlık İçin ÖnemiHareket sistemi; sporun sağlığa yararlı olduğu tartışılmaz bir gerçektir, fakat sportif bir aktiviteye başlamak için gerekli olan temel bilgiler genelde yetersizdir. Yani, yaşınıza ve fizik kondisyon düzeyinize uygun spor türünü seçmek önemlidir. Hareket sistemi üzerine sportif aktivitenin çok büyük yararları açıktır. Kas düzeyinde, çalışan kasların tonusunda ve kuvvetinde artış görülür.
Sportif aktivite eklemlerin doğal genişlik derecesinin korunmasına ve gelişmesine olanak sağlar, ankiloza (eklemlerin katılaşması) karşı mücadele eder.
Beslenmeyi ve kıkırdakların devinme yeteneklerini kolaylaştırarak eklemlerin en iyi şekilde korunmasını ve bakımını sağlar, kemik düzeyinde; kalsiyum tutulmasını kolaylaştırır, ... Hangi hastalık için hangi branşa gitmeliyiz?Hangi hastalık için hangi bölüme gitmeliyiz?
Dahiliye (İç Hastalıkları)
Ağrı, Akdeniz Anemisi, Alerji, Anemi, Baş Dönmesi, Şeker, Diabet, Gastrit, Guatr, Hemofili, Hepatit, İshal, Kabızlık, Kalınbağırsak, Kanser, Karaciğer Kanseri, Kist, Lösemi, Şişmanlık, Obezite, Romatizma, Sindirim Sistemi, Terleme, Ülser
Kadın Hastalıkları (Jinekoloji)
Kadın, Aybaşı, Adet, Rahim kanseri, Bel soğukluğu, Meme kanseri, Menapoz, Frengi, Düşük, Anne Sütü, Doğum, Gebelik, Hamilelik, Kürtaj
Çocuk Hastalıkları
Çocuk, Akdeniz Anemisi - Talasemi, Alerji, Apandisit, Astım, Ateş, Boğmaca, Bronşit, Çocuk felci, Egzama, Ergenlik, Havale (Nöbet), İdrar kaçırma, Kabakulak, Kızamık, Lösemi, Nezle, Öksürük, Zatürre, Pnömoni
Kulak Burun Boğaz (KBB)
Anjin, Bademcik iltihabı, Boğaz ağrısı, Burun, Farenjit, Gırtlak, Horlama, Kulak iltihabı, Saman nezlesi, Sinüzit, Tükürük Bezi, Uçuk, ... Kategori : Sağlık | Etiket: hastane, bölüm, branş, hangi bölüm hangi hastalığa Diş BeyazlatmaDiş Beyazlatma / Bleaching ve Detayları Hakkında
Estetik; güzelliğin insanı olumlu etkileyen bir değer olarak ortaya çıkmasında gizlidir. Çağdaşlığı özümsemiş modern toplumlarda yaşayan bireyler dişlerinin görünümüne ve estetiğine artık önem vermektedirler. Yüz estetiğinde en çok dikkat çeken bölgeler gözler ve dişlerdir. Yapılan araştırmalar insanların yaklaşık %10 nun dişleri gözükmesin diye gülmekten çekindiklerini ortaya koymuştur. Bazı kişilerin gülerken dişlerinin görüntüsünden ve renginden utandıkları için eleriyle ağızlarını kapattıklarına hepimiz şahit olmuşuzdur. Koyu diş renginden doğan bu estetik ve sosyal problemin artık çözümü kolay. Kahve, sigara, çay gibi dişi boyayan besinlerin tüketimi, yaşlanma süreci, dolgular, hamilelik ve bebeklikte kullanılan bazı antibiyotikler (tetracycline), aşırı florid kullanımı, ... Kategori : Sağlık | Etiket: diş, diş beyazlatma, Diş Eti Kanaması ve Tedavi YollarıDiş eti ve dişi destekleyen dokuların rahatsızlıklarının erken dönemdeki ilk habercisi, diş eti kanamalarıdır. Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuları etkileyen iltihabi hastalıklardır. Toplumdaki diş kayıplarının yüzde 70′i de periodontal hastalıklar nedeniyle olmaktadır. Diş eti rahatsızlıklarının ilk belirtilerini ana başlıklar olarak şöyle sıralayabiliriz: Diş fırçalama sırasında ve sabah uykudan kalkıldığında kanayan diş etleri, kırmızı ve şiş diş etleri, diş etlerinin arasından gelen iltihaplı akıntı.
Diş eti rahatsızlıklarının en önemli nedeni dişler üzerinde biriken bakteri plağı, diş taşı ve tartarlardır. Ayrıca sigara kullanımı, kalıtım, şeker hastalığı, diş gıcırdatma ve uygunsuz yapılmış kronlar, rahatsızlığı tetikleyen diğer sebepler arasında sayılabilir.
Günlük etkin diş bakımı ... Kategori : Sağlık | Etiket: diş, dişeti, diş eti kanaması, periodontal, diş gıcırdatma Ağız Yaraları Aft ve Uçuk.Aft, genellikle dil, diş eti ve dudakta, uçuk ise dudak ile genital bölgelerde görülür.Uçuğu olan kişilerin bardak, çatal, havlu gibi malzemelerini bir başkası kullanmamalıdır!
Toplumun yüzde 20′ye yakın kesimi konuşmayı ve yemek yemeyi engelleyecek kadar ağrı yapan ağız içi yaralardan şikayetçidir.En sık rastlanan ağız içi ve çevresinde görülen yaralar, aft ve uçuklardır. Birbirinden ayırt etmek bazen zor olabilir.Genellikle aftlar, dil, diş eti ve dudaklarda; uçuklar ise sıklıkla dudakta ve genital bölgelerde görülür.
Uçuklar içi su toplamış küçük kabarcıklarla kendini gösterir.Kısa sürede bu kabarcıklar patlar ve kabuklaşır.Uçuk bölgesi ağrılıdır ve oluşmaya başladığı zaman yanma hissi olur.Uçuk 7-10 gün içinde kendiliğinden iyileşir.
Uçuğun oluşma nedeni virüslerdir ... Kategori : Sağlık | Etiket: aft, uçuk, ağız, ağız yarası, dudak Ağız Kokusunun NedenleriAğız kokusu özel yaşamı ve sosyal yaşamı olumsuz yönde etkiliyen, bireyde özgüven eksikliğine neden olan önemli rahatsızlıkların başında gelmektedir. önemli olmasına karşın pek önemsenmeyen ağız kokusu rahatsızlığının bir çok nedeni olabilmektedir.
Halitosis olarak bilinen kötü ağız kokusu dünya nufusunun %25'inde görülmektedir. Bir çok hastalığın sebep olduğu kötü ağız kokusu genelde diş ve ağız rahatsızlıklarından kaynaklanmaktadır ve birçok hastalığında habercisidir.Kişiler arasındaki iletişimi olumsuz yönde etkiliyen kötü ağız kokusu, mide rahatsızlıklarından da kaynaklanabilmektedir.
Ağız kokusu şu şekilde sınıflandırılmaktadır;
1. Fizyolojik Ağız Kokusu: Fizyolojik ağız kokuları geçici olup, tamamen beslenme ve diş hekimliği restorasyonları ile alakalı bir durumdur.
Fizyolojik ağız kokularının nedenleri
Tüketilen gıdalar (Sarımsak,soğan,alkol,baharatlı ... Kategori : Sağlık | Etiket: diş, ağız, ağız kokusu, fizyolojik ağız kokusu, patojik ağız kokusu |